JUNIORITOIMINTA ALKAA, LUE INFO

JUNIORITOIMINTA ALKAA, LUE INFO

PORI RUGBY JUNIORI-INFO
 
JUURI NYT! AVOIMET HARJOITUKSET 12-17 VUOTIAILLE JOKA TORSTAI KARHUHALLILLA KLO 19:30. VOIT ALOITTAA KOSKA VAIN, TERVETULOA MUKAAN!

Rugby on yksi maailman suosituimmista palloilulajeista. Maailmanlaajuisesti lajia pelataan yli 100 maassa harrastajamäärän ollessa n. 8,5 miljoonaa. Suomessa lajia on laajemmalti pelattu kymmenisen vuotta ja harrastajia tällä hetkellä muutama sata.

Rugby on lajina fyysinen ja taktinen, joukkuepelin merkityksen korostuen erityisesti. Rugbyjoukkueessa pelipaikkoja on 15 erilaista, joissa jokaisessa vaaditaan hieman eri tyyppisiä fyysisiä ominaisuuksia. Tämä tekeekin rugbysta hienon ja erityisen pelin. Sopiva pelipaikka löytyy fyysisiltä ominaisuuksiltaan kaikenlaisille tyypeille; isoille ja pienille, vahvoille, nopeille, pitkille ja lyhyille sekä vaikka vain hyvän pelisilmän omaaville. Laji sopii myös yhtä hyvin sekä tytöille että pojille.

Kilpasarjoja on tähän mennessä Suomessa ollut tarjolla vain aikuisille, mutta Suomen Rugbyliitto on kesällä 2022 aloittamassa kilpatoiminnan myös juniorien osalta. Tätä silmällä pitäen, myös Pori Rugby aloittaa oman junioritoimintansa talvikaudella 2022. Alkuun tarjolla on toimintaa 12-17-vuotiaille tytöille ja pojille (ryhmät 12-14v ja 15-17v). Talvikaudella harjoittelemme Karhuhallissa torstaisin 19.30 -21 ja kesäkaudella UK5:lla tiistaisin 18.30-20.

Haluamme tarjota lapsille ja nuorille matalan kynnyksen harrastusmahdollisuuden, minkä vuoksi EMME PERI KAUSIMAKSUA junioreilta. Kilpailutoimintaan vaadittava Suomen Rugbyliiton nuorisolisenssi maksaa 10 € / vuosi ja kilpailtaessa myös pakollinen vakuutus 12-17-vuotiaille 93 – 125 €/vuosi, riippuen vakuutuksen tyypistä.

Suomen rugbyliitto järjestää kesällä turnauksia, joissa pelimuotona on 7v7 tai 5v5. Otteluita pelataan sekä täyskontaktilla että ns. tagrugbyna (ilman taklauksia). Pelejä järjestetään tytöille ja pojille.

Rugby sopii hyvin esim. lajinvaihtajille, mutta harrastuksen voi aloittaa vaikka aikaisempaa kokemusta urheilusta tai joukkuelajeista ei olisikaan. Suomessa lähes kaikki rugbyn aloittavat lähtevät samalta viivalta, koska vain harvalla on aiempaa kokemusta lajista. Treeneissä lähdemmekin ihan lajin alkeista jokaisen harrastajan oman tason huomioon ottaen. Treeneihin on myös helppo tulla mukaan missä vaiheessa tahansa, jokaista opastetaan henkilökohtaisesti mukaan lajin saloihin. Alkuun treenivarusteiksi riittää ihan normaalit liikuntavarusteet. Lenkkaritkin toimivat kenkinä ainakin aluksi, tosin nappulakengät pitävät treenialustoilla lenkkareita paremmin. Harrastuksen edistyessä voi hankkia rugbyyn paremmin soveltuvia varusteita, kuten shortsit (rugbya varten omat, kestävämmästä materiaalista valmistetut), hammassuojat tai seuran omat verryttely- ja treeniasut. Suomen Rugbyliitto on myös kehitellyt junioreille oman aloituspakkauksensa sisältäen kaksipuolisen pelipaidan, shortsit, sukat, hammassuojat, pallon ja kassin.

Jos sinä etsit tai lapsesi etsii harrastusta, jossa pääsee harrastamaan urheilua edullisesti erittäin hyvässä porukassa, jossa yhteisöllisyys korostuu, ota rohkeasti yhteyttä!!!

Lauri Mäkelä
Pori Rugby, juniorivastaava
puh. 050 3824 112
pori@finland.rugby