Muutoksia kesän sarjoihin

Muutoksia kesän sarjoihin

Valitettavasti toukokuun puoleenväliin suunniteltua 15-rugbykauden alkua joudutaan siirtämään ja sarjamuotoja muuttamaan korona-tilanteesta johtuen.

Seurat ja joukkueet ovat pystyneet harjoittelemaan hyvin epätasaisesti eri puolilla maata, mikä asettaa joukkueet eri arvoiseen asemaan. Varsinkin pelaajien turvallisuudeen vuoksi joukkueet tarvitsevat tarpeeksi harjoitteluaikaa, jotta pelaaminen on turvallista kaikille. Niillä joukkueille, jotka ovat voineet valmistautua kauteen harjoittelemalla normaalisti talven läpi, tilanne on tietysti harmillinen. Mutta joukkueet, jotka ovat päässeet harjoittelemaan huonosti talven aikana eivät ole valmiita pelaamaan touko-kesäkuussa, jolloin sarjat pitäisi aloittaa, jotta voitaisiin pelata normaalit kaksinkertaiset sarjat pudotuspeleineen.
 
Kausi 2021 on tarkoitus pelata samalla tavalla kuin kaudella 2020 eli yksinkertaisina sarjoina pudotuspeleineen miesten SM-sarjassa, I-divisioonassa ja II-divisioonassa sekä naisten SM-sarjassa. Naisten I-divisioona pelataan turnausmuotoisesti kuten oli aiemmin suunniteltu. Otteluohjelmat tulevat seuroille lähiaikoina ja julkaistaan sen jälkeen liiton sivuilla. Otteluohjelmat suunnitellaan alkavaksi elokuun alusta, mutta joukkueilla on mahdollista vastustajan kanssa sovittaessa pelata myös jo heinäkuussa. 
 
Myös kevään 7-rugbyn turnaukset joudutaan perumaan. Tänä vuonna on myöhemmin kuitenkin mahdollisuuksien mukaan tarkoitus pelata seiskaakin. Suunnitelma junioreiden käynnistyvästä U17-sarjasta on edelleen voimassa ja niitä pelejä voidaan pelata loppukesästä ja alkusyksystä. 

Tilanteesta huolimatta luvassa on jälleen hienoja otteluja kotimaisen rugbyn parissa. 

Kuva RdMedia