Olympiarugby palaa ruutuihin!
kaikki oikeudet: Vanja Bejin (https://www.facebook.com/weberovsky)

Olympiarugby palaa ruutuihin!

Tokio 2020 kesäolympialaisten miesten seiskarugbyturnaus alkaa huomenna maanantaina 26.7., kun Fiji saa vastaansa isäntämaan Japanin aamuyöllä klo 3:00 Suomen aikaa. Seiskarugby on rugby unionin yksi monista versioista, jossa pelaajia on kerralla kentällä vain 7 per joukkue. Yhden ottelun kesto on 2 x 7 min, ja erien välissä on kahden minuutin mittainen hengähdystauko. Vaikka pelaajia on kentällä puolet vähemmän kuin perinteisemmässä 15-rugbyssa, kenttä on silti yhtä suuri. Tämä johtaa siihen, että tilaa on reilusti enemmän ja pisteitä tulee nopeasti.

Rugbyn seiskaversiota on pelattu olympialaisissa kerran aikaisemmin Riossa 2016. Miesten turnauksessa saarivaltio Fiji voitti tuolloin historiansa ensimmäisen olympiakultamitalin ja naisten turnauksessa Australia vei kirkkaimmat mitalit kotiin. 15-rugbyn olympiastatus poistui, kun viimeinen turnaus pelattiin Pariisissa vuonna 1924, ja kesti 92 vuotta kunnes rugbya pelattiin taas olympialaisissa.

Kesäolympialaisten rugbyturnausta voit seurata joko YLE areenasta ilmaiseksi tai suorana Discovery+ Sportilta hintaan 9,99€/kk. YLE:n ensimmäisen turnauspäivän kooste on areenassa katsottavana klo 11:00, https://areena.yle.fi/1-50896753.

Otteluaikataulut voit käydä lataamassa World Rugbyn sivuilta. Aloitusajat (KO eli Kick Off) ovat turnauskentän paikallista aikaa. https://www.world.rugby/tournaments/olympics/matches?fbclid=iwar11oq9l4yannyzrtek4rcb2yltxdscx89rp0od4qp4-wza4capan8zxrbs&lang=en

Suomessa seiskarugbya pelataan kevät-talvisin sisähalleissa, ja maajoukkueet pelaavat turnauksensa kesäisin. Seurat valmistautuvat tulevaan seiskarugbykauteen kesän 15-rugbyn mestaruussarjan jälkeen. Rugbya pääset kokeilemaan ottamalla yhteyttä paikalliseen seuraan joko sähköpostitse tai puhelimitse. Useat seurat järjestävät nyt olympialaisten aikaan sekä niiden jälkeen joko aloittelijaystävällisiä harjoituksia tai alkeiskurssejakin. Tule rohkeasti kokeilemaan!